Marjan haar reactie op de TV uitzending

woensdag 8 april 2009

Tja, ik zit hier zeer gemengde gevoelens en ben blij dat ik in Nederland ben, zodat er gelegenheid was te bekijken wat er nu van al die interviews en filmbanden gemaakt is en er via deze column toch een soort van reactie op te kunnen plaatsen.

 

Hoewel het een mooi programma is en het natuurlijk om het Onverwacht Bezoek gaat, ben ik toch heel teleurgesteld.

 

Wel om het feit dat ik niet wist dat het om dit programma ging toen men opnames kwam maken. Dat werd mij dat pas gezegd, toen ik mijn moeder zag. Maar.... ik heb de EO natuurlijk wel laten komen omdat ze mijn werk en leven zouden filmen, dus voor reclame voor onze Stichting. Dat is immers de reden dat ik JA heb gezegd.

 

En nogmaals, natuurlijk gaat het om hun programma!

Maar... er zijn zoveel goede gesprekken geweest over werk en levensvisie en daar zie je niets van terug.

 

Ook zijn de beelden van onze omgeving niet realistisch, immers de armoede is sterk onderbelicht en ons werk in Benin komt niet genoeg uit de verf.

 

Het programma had meer inhoud gekregen als het eten minder prominent aanwezig zou zijn en de tweede poging mij emotioneel te maken - door wederom over de kinderen te beginnen - niet was uitgezonden, maar er een interview en wat werkzaamheden aan waren toegevoegd.

 

Het meest vervelende is dat er nergens naar Aktie Benin werd verwezen. En dat terwijl we een kans uit duizenden hadden om extra geld binnen te halen als bijvoorbeeld simpelweg op de aftiteling onze naam en giro vermeld waren.

 

Dan was de veranderde insteek (werk en leven komen filmen maar uiteindelijk kijkcijfer emoties en bezoek uitzenden) voor mij gerechtvaardigd geweest.

 

Dit is hoe ik het voel en ervaren heb. Heel jammer.

 

Marjan

 

10 april 2009

 

Inmiddels heeft de EO bij de nabeschouwing een duidelijke link gemaakt naar onze site en ons project ook uitgelicht op http://www.eo.nl/nederlandhelpt . Alhoewel de meest emotionele reacties al geweest zijn, hoop ik toch dat dit in de toekomst nog zichtbare resultaten op zal leveren.

 

Tevens heb ik gevraagd of tijdens de herhaling in juni onze naam en giro op de aftiteling geplaatst mag worden. Ben benieuwd of dat gaat gebeuren. Dit was gewoon leerzaamvoor mij en ook voor de EO.