de container

dinsdag 27 januari 2009
Lieve allemaal,
 
De container is gearriveerd, wat een ding, wat een spullen…
 
We hebben van veel spullen werkelijk geen idee wie het heeft gedoneerd. Zoals bijvoorbeeld de kopieermachine. Zelf zou ik graag in maart een kleine cursus over het schoonmaken willen krijgen – als iemand dat voor me kan regelen – heel graag. Mail me maar even.
 
Ook de centrifuge en campingwasmachine zijn we heel blij mee.
En wat hebben jullie ons ongelooflijk verwend met al die heeeeeeeeeeeeeeeeerlijke Nederlandse dingen. Echt  super, onze voorraadkasten zijn weer gevuld en we zullen er zuinig mee doen omdat we nu de komende twee jaar geen container krijgen! Maar we hebben al genoten van hamburgers, een wijntje en uiteraard pepernoten. Die heb ik zo gemist in december. Helemaal geen december gevoel en dan ook nog geen pepernoten.
 
Echt super lekker en er staat zo stoer opgeschreven “overlevingspakketten voor Jetse en Marjan” maar dat zijn het voor ons ook. Zonder deze heerlijkheden zouden we het hier absoluut niet volhouden.
 
De honden hebben hun eerste kluif al helemaal verorbert.
 
Veel spullen heb zijn rechtstreeks doorgedaan naar de Franciscaner en St. Augustin nonnen, voor het internaat en weeshuis. O.a. gebreide dekentjes, knuffels, de onderzoektafel en de naaimachines.
 
En er zit een SUPER goede microscoop bij voor ons labo in Koutchagou. Dank aan de gever! We hopen echt dat dit lab het komend jaar gebouwd gaat worden.
 
Aanstaande vrijdag gaan we met het personeel een feestje bouwen. De kadootjes van oma Nellie voor het personeelworden dan uitgedeeld en we gaan met een groep vrouwen en de meiden van het internaat het komend weekeinde een lingerie partie houden. Allemaal twee nieuwe bh·s !
 
Op dit moment zijn we druk met uitpakken.
Vooral voor Jetse is het heel veel werk, want niemand weet iets over bijvoorbeeld een bureau in elkaar zetten of You Name It. Dus alle techniek komt op zijn schouders neer….
Maar goed, dit gaat gewoon maanden duren.  
Afijn, hier de eerste lading foto’s, we zullen daarna af en toe wat onder nieuwtjes zetten.
 
Iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze container: HEEL HARTELIJK DANK !!!!!!
 
 
Dikke knuffel uit Boukombé
 
aankomst
 
zonder vuilniszakken niet leeg te maken ivm de kraamverbanden
 
kusjes uit Nederland
 
voor de nonnen van het weeshuis
 
Franciscaner nonnen oa doos van ma Viefje aan het werk met Norris op haar rug
 
Madeleine
 
ZEER GOEDE Mic
 
Centrifuge direct in gebruik
 
bureaus in elkaar zetten en gebruiken als stellingkasten
 
voorraad
 
Baby Hope spullen moeten nog een plaatsje krijgen
 
alle vrouwen straks weer een nieuwe bh