Doneer

Duurzame samenwerking


Duurzame samenwerking betekent investeren in mensen en rekening houden met hun eigen ideeën over de ontwikkeling van een land of regio. Op deze manier worden de projecten van de bevolking zelf, je maakt ze mede verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoer. Daarnaast is het ook belangrijk om samen te werken op regeringsniveau en met de lokale overheden. Immers beleid wordt in de top gemaakt en als je mee mag denken op dit niveau dan kun je ook beter de wensen van de gemeenschap laten meewegen in beslissingen of begrijpen en uitleggen waarom bepaalde dingen niet mogelijk zijn.
 
Daarom is SAB ontzettend trots dat er meerdere overeenkomsten zijn gesloten op verschillende niveaus en dat Marjan ook zitting heeft gehad in diverse comités waarvoor zij óf gekozen óf gevraagd is. Daarnaast heeft SAB intensief samengewerkt met de overheid in nationale programma´s als TB/HIV/PASTRAM (veilige bloedtransfusie in Benin). Dit betekent dat SAB gerespecteerd wordt door zowel de bevolking, de lokale overheid als de regering en dat men SAB als een waardevolle partner beschouwt en niet alleen als een zak met centen. 
 
Door de contacten die in het verleden zijn gelegd, is het nu mogelijk om op afstand een volwaardige partner van Kuweeri te zijn. Kuweeri is de lokale ONG die samen met SAB en andere partners het gezondheidscentrum runt, salaris betaalt voor iedereen die werkt op het gezondheidscentrum, het laboratorium, de kraamafdeling, administratie en de ambulance. Daarnaast coordineren zij ook de kinderen die we vanuit SAB ondersteunen met financiele middelen, boeken en waarnodig kost en inwoning (vaak bij de nonnen).