Veilig terug in Boukombé

maandag 26 juli 2010
Boukombé, Centre de Santé, Santé, Bénin, Centre de Santé •la Solidarité• de Koutchagou, CSSK, éducation, gezondheidszorg, health, health care, health centre, education, scholing, women empowerment, children, FSAB, SAB, KUWEERI, Benin, mairie, ONG, NGO, HIV, docteur, médecin, médical, SANTE

Afgelopen zondag  was het dan eindelijk zover, de ambulance is gearriveerd in Boukombé.
 

We waren alle vier heel happy om heelhuids in onze regio aan te komen, want buiten de vele ongelukken onderweg was er nog een punt dat het dit keer extra gevaarlijk maakte. Natuurlijk is men gek op 4x4´s, maar laten we wel wezen zowel de auto als de ambulance zaten tot aan de nok vol met de meest begeerlijke technische dingen tot en met twee motoren en twee moterblokken.

 Jetse rijdt met honden zakken op de weg 1e tankauto

En geloof me als dit bij zoveel mensen bekend is, louter omdat je op de openbare weg moet gaan staan te (her)inpakken, dan voel je je echt niet prettig als je wegrijdt. We hadden ook tegen iedereen gezegd dat we pas na het weekeinde zouden rijden, om te voorkomen dat bekend was wanneer we echt reden. Zelfs Boukombé wist niet dat we kwamen. Hele stukken, kilometerslang, kom je geen mens tegen en dat zijn mooie ‘stopplaatsen’ om je auto af te pakken. We vertokken dus gezamenlijk, maar besloten onderweg om apart te gaan rijden, zodat we bij bad luck niet twee auto’s kwijt zouden raken.

 

De reis duurde langer dan voorzien omdat er wat technische probleempjes waren onderweg, maar dat is niets ernstigs, gewoon wat dingen die niet meer helemaal goed functioneren omdat hij zolang stil heeft gestaan. Dan zijn er altijd wat dingen die uitdrogen en vastroesten enzo. Jetse en Pierre gaan dat samen lekker helemaal nalopen en in orde maken. Het is een heel puike ambulance en we zijn beretrots en weten dat dit een goede zaak is voor de regio.

Gearriveerd in Boukombe  Goudmijntje in de ambulance  Albert Stanislas in ambulance

 
Ambulance wassen1 september wordt de ambulance ingezet, dan begint de chauffeur en op die manier is er even tijd om een goed protocol te maken en alles na te lopen.
 

Uiteraard vonden we niet alleen reserve-onderdelen in de auto maar ook heel veel heerlijke Hollandse dingen. Jongens jullie hebben geen idee hoe wij dit waarderen, dat is niet in woorden uit te drukken.

We hebben direct een Hollandse maaltijd klaargemaakt !!!! O, en ’s avonds aan de salamiworst met toastjes….. En de dropjes zijn opgeborgen op een plek die ik niet weet, bij een grote aanval van sjacherijnigheid of moedeloosheid haalt Jetse die tevoorschijn :-)

 
Iedereen die aan deze ambulance of inhoud heeft bijgedragen, op welke manier dan ook SUPER BEDANKT !!!!
 
Jetse en Marjan