Steun voor SAB met Berlijn marathon

donderdag 2 december 2010
Boukombé, Centre de Santé, Santé, Bénin, Centre de Santé •la Solidarité• de Koutchagou, CSSK, éducation, gezondheidszorg, health, health care, health centre, education, scholing, women empowerment, children, FSAB, SAB, KUWEERI, Benin, mairie, ONG, NGO, HIV, docteur, médecin, médical, vrouwen

Gastcolumn door Maarten Pelgrim 

 

Een jaar geleden werd het plan geboren om de Berlijn marathon te lopen. Wat begon als een individuele uitdaging groeide al snel uit in iets groters; een aantal vrienden werd aangestoken door het idee en het enthousiasme werd nog groter toen SAB ons benaderde om met de marathon run hun stichting te ondersteunen.


We hebben vrienden, familie en collega’s benaderd om hen op de hoogte te brengen van het goede werk dat SAB verricht in Benin, en via voorbeelden een ieder proberen te overtuigen om ons en SAB te ondersteunen. Voornamelijk de duidelijke en kleinschalige projecten, de lage overhead kosten en de voorbeelden van de tot op heden afgeronde projecten bleken sterke argumenten om SAB te ondersteunen.

 

En na alle trainingsarbeid liepen we (Frans, Gerjan, Tako, David en Maarten) op zondag 26 september de marathon van Berlijn. Ondanks het regenachtige weer was de atmosfeer in Berlijn fantastisch en mede door de vele aanmoedigingen hebben we allen de finish bereikt. Naast de voldoening over het volbrengen van de marathon, zijn we ook erg trots op het totaal bedrag van € 4750 dat we door middel van sponsoring hebben weten op te halen voor SAB, waarvoor we al onze sponsors, vrienden, familie en collega’s willen bedanken.

 

Wij zijn vol vertrouwen dat SAB door deze sponsoring een grotere impact kan maken door middel van het outreach programma en waar mogelijk ook de reikwijdte van het outreach programma kan verbeteren.


Een speciaal woord van dank gaat uit naar Arjan Robben, de SAB ambassadeur. Arjan heeft 2 VIP kaarten beschikbaar gesteld voor een wedstrijd van Bayern Munchen. De prijs is inmiddels verloot onder alle sponsors en de winnaar van de VIP kaarten is Mieke Lantsink. Dank voor je steun en van harte gefeliciteerd, Mieke!

 

Frans, Gerjan, Tako, David and Maarten zijn zeer verheugd door het behaalde resultaat voor SAB en het bereiken van de finish van de Berlin marathon. Alle sponsoren: hartelijk bedankt voor jullie steun!

 


 

(Projet principal dans Boukombé: Centre de Santé “la Solidarité” de Koutchagou (CSSK), partenariat entre KUWEERI et l’ONG FSAB)