Laten we SAMEN vechten tegen kindersterfte

maandag 27 september 2010
Boukombé, Centre de Santé, Santé, Bénin, Centre de Santé •la Solidarité• de Koutchagou, CSSK, éducation, gezondheidszorg, health, health care, health centre, education, scholing, women empowerment, children, FSAB, SAB, KUWEERI, Benin, mairie, ONG, NGO, HIV, docteur, médecin, médical, vrouwen

 

Mijn budget voor Tanguiéta is op op op en ik baal baal baal hiervan. Zaterdagnacht om 01.55 wordt ik wakker geklopt, er staat een zeer bezorgd echtpaar voor de poort, hun dochtertje van 3,5 maand is heel ziek. 

 

Je kunt weinig doen zo midden in de nacht, noch reizen, dus zelf maar met onze beperkte middelen aan de gang. Malariatest was negatief, alleen witte WBC verhoogd (16 voor de kenners), dus antibiotica en paracetamol en verder kun je weinig doen op dat moment. Kindje komt de volgende dag terug, om ca 11u, weer getest, WCB 30! Malaria nog steeds negatief, koorts is niet gedaald.

 

Dit echtpaar heeft al drie keer eerder een kind verloren, deze kleine meid is de enige die nog leeft!

 

Mijn budget is op, maar ik vertrouw op donateurs, ik vertrouw op God, dat ik niet dit kind voor Jan Joker aan de poort krijg, dus ik stuur het naar het ziekenhuis in Tanguiéta..

 

Bel ik vanmorgen naar het ziekenhuis, geven ze me de vader en die huilt, huilt, kapt de telefoon af. Ik bel opnieuw, het gaat heel slecht met de kleine meid, de kinderarts weet nog niet wat het is, dus weer die ´infection général´ waar Jan en Alleman dood aan gaat.

 

Ik voel me zo machteloos, zo verdrietig, ik snap niet dat dit zo moet, in Nederland hadden die ouders gewoon kinderen gehad en hier ????????????? 
Help me in ieder geval en wordt donateur! Vraag vrienden om donateur te worden!! Alle kleine beetjes helpen, ook een luttel bedrag van 5 Euro per maand.

 

Help ons, zodat zulke gevallen met spoed doorgestuurd kunnen worden. Dat is het minste wat we kunnen doen.

 

Het personeel is nu bijeen, we gaan nu allemaal bidden voor de kleine; omdat onze hulp niet de oplossing bieden kan.

 

28 sept: zojuist bericht gehad dat de kleine meid een vechtertje is en het waarschijnlijk gaat redden. Vader en moeder zijn zo blij!

 

Marjan

(Projet principal dans Boukombé: Centre de Santé “la Solidarité” de Koutchagou (CSSK), partenariat entre KUWEERI et l’ONG FSAB)