Vrijmarkt Helmerhoek school in Enschede, een groot succes!

vrijdag 28 april 2006

Geld tellen Ons kraampje

We waren gewaarschuwd door juf Anouk, de kinderen waren erg enthousiast over het project en onze komst naar hun school. Ieder jaar selecteert de school in Enschede een goed doel voor de opbrengst van de vrijmarkt. Dit jaar hadden ze gekozen voor de blindenschool in Natitingou, Benin.

Wat betekent het wanneer je blind of slechtziend bent, wat kan er mis zijn met je ogen, wat is braille, hoe leven de kinderen op de school in Benin en hoe kunnen wij helpen. Dit waren een aantal onderwerpen waar we met de kinderen over hebben gesproken. Aan interesse geen gebrek en voor ons erg leuk om te doen.

Na de middag mochten de kinderen hun spulletjes verkopen op het schoolplein. Aktie Benin heeft ook een kraampje ingericht met spullen uit Benin en kaarsen van de kaarsenmakerij van De Brink. Ouders, buurtbewoners en natuurlijk de kinderen zelf zochten tussen de spullen naar allerlei koopjes. De markt liep als een tierelier, en het resultaat? De kinderen brachten € 318,14 bij elkaar en Aktie Benin € 216,20. Een geweldig resultaat. Het geld willen we gebruiken om het dak van de school te vervangen.

Wij willen de kinderen en de docenten bedanken voor de gastvrijheid en al hun inspanning, super!!