Hier doen we het voor

dinsdag 14 november 2006
Ik hoop dat jullie net zo gelukkig zijn als ik. Dit kindje hebben we kunnen redden dank zij een Aktie op de school van Nicky. De moeder had al een aantal doodgeboren kinderen gekregen ? Rhesusantagonisme dachten wij ? en jawel na analyse van het bloed van papsie en mamsie bleek dat we gelijk hadden.

We hebben toen de titer steeds in de gaten gehouden ? hebben reagens gezocht in Natitingou, Kara (Togo), Lome (Yogo) en Cotonou, een hele speurtocht voor we eindelijk het reagens vonden! - en steeds contact onderhouden met de gyneacoloog in Tanquieta. Op 27 april 2006 was het zover dat de kleine meid moest komen. Het kreeg geen naam want de ouders dachten dat het dood zou gaan. Ik had gezegd dat ik graag zou willen dat ze langs komen als de kleine meid een naam heeft gekregen.

Vanmorgen stonden ze voor de poort, ze hadden vernomen dat we er weer zijn. De naamceremonie met inkerving in de wang om te zien bij welke clan ze hoort is inmiddels gebeurd en ze heet: TCHANATI N?HANGA N?Dama Christine. Jullie zien dat Christelijk zijn de ceremonies niet uitsluit..

In ieder geval, hier doen we het voor, voor dit soort kleine dingen met zo?n enorme inpact in een gezin. De ouders hebben eindelijk na 4 dode kinderen een levend kindje.

Ouders blij, Jetse blij, en ik ook zooooooooooooooo blij
Dank dat dit mogelijk was