Bernadien Eillert terug

donderdag 1 juni 2006

COA JFK voor Sonta Bernadien aan het dansen

Bernadien Eillert, de vriendin van Arjen Robben, is samen met haar vriendin Lieke bij Marjan geweest. Arjen is ambassadeur geworden van Stichting Aktie Benin en Bernadien wilde daarom graag een kijkje nemen bij de projecten. Begin mei was het zover, spannend!

Marjan heeft ze echt overal mee naar toe genomen. Naar de school in Sonta, waar ze een lading dozen hebben afgegeven van de JFK-school uit ·s Gravenzande. De dozen konden jammergenoeg nog niet uitgepakt worden, omdat nog niet alle dozen er zijn. Marjan moet nog een keer rijden en dan gaat het gebeuren. Dus nog even wachten. Ook heeft Bernadien het Centre de Sant? bekeken en ze was zeer enthousiast. Wel zag ze, dat er nog wel wat kan gebeuren. n van de eerste zaken, waarvoor Arjen en Bernadien zich in gaan zetten is een shelter, waar mensen, die zeer laat op de dag geholpen worden en nog zo·n 20 km terug moeten lopen een nacht kunnen verblijven en een maaltijd kunnen krijgen. Het wordt een echt Robbenhuis.
Natuurlijk heeft Bernadien N·Coa bezocht, het meisje met de hele dikke wang, die geholpen is in Tanquieta. Het gaat goed met haar en de hele familie kwam haar in natura bedanken met 2 kalkoenen en natuurlijk moesten ze samen op de foto.
Na een week moest er afscheid genomen worden en vele mensen kwamen dansen. Bernadien en Lieke hadden een prachtige panje met top laten maken bij Sonja. Geweldig en ook even voelen hoe het is om een kind achterop de rug te hebben.

Al met al een zeer geslaagde reis en een Bernadien, die zeer enthousiast is en nog veel voor SAB wil betekenen.
Je kunt haar reisverslag lezen op de site van Arjen, www.arjenrobben.com