Jongeren wassen auto's voor Benin

zaterdag 23 september 2006
Het was weer zover. De jongeren van de Salvator Maria Parochie te Groningen wilden auto?s wassen voor het goede doel. Het was inmiddels voor de 4e keer, dat ze dit gingen doen voor SAB. Vorig jaar hebben ze een koelkast bijelkaar gewassen. Hier maken de vrouwen inmiddels met veel plezier gebruik van. Geweldig. Nu gingen ze voor malariabestrijding. Malaria is nog steeds volksziekte nr. 1 bij kinderen. Zaterdag 23 september was het zover, dat op het kerkplein op de hoek Hora Siccamasingel/ van Iddekingeweg te Groningen de slangen werden uitgerold en de emmers werden gevuld.
De hele zaterdag hebben ze zich in ploegen in het zweet gewerkt om alle 50 auto's en 3 fietsen die langskwamen spic en span af te leveren!
De eigenaars konden na het genot van een kopje koffie met Groningen koek tevreden vertrekken met een schoongewassen, gedroogd en uitgezogen voertuig. Er was veel belangstelling! Zo wordt de wereld weer een beetje mooier.
Volgend jaar weer!

Opbrengst: € 366,50

De PCI heeft het bedrag aangevuld tot ? 700,-, dus er kunnen veel malariatesten en medicijnen tegen malaria worden aangeschaft en dus vele kinderen worden gered.