Takouanta

maandag 26 maart 2007

 

Het feest kan beginnen En dit is een puntenslijper Ik weet niet wat het is maar ga ook maar even ruiken

Nu de container in Boukombé is aangekomen zijn Marjan en Jetse druk om alle spullen uit te pakken en indien nodig te zorgen dat de giften bij de juiste mensen terechtkomen. Zo zijn ze naar de school in Takouanta geweest om daar de tassen die gedoneerd zijn door de JFK-school te ·s gravenzande uit te delen aan de schoolkinderen van Takouanta, die dolgelukkig waren met de gulle gaven. Hieronder het verslag van Marjan:

Ik ben nog niet zo diep de brousse ingegaan met de auto. Steile bergen!

En uiteraard gaf ik op een gegeven moment niet meer genoeg gas en dus stonden we stil in de marigot... Ik had er heel wat voor over als ik Jetse naast me had gehad, maar goed na 20 keer of meer proberen - en opeens het goede idee te hebben de 4x4 in te schakelen - zijn we verder gekomen.

Het is allemaal weer gelukt en volgende keer mag Jetse daar naar toe rijden, ik geloof dat off-road gedoe voorlopig wel weer even.

De kinderen hebben allemaal een schooltas gekregen en waren DOLGELUKKIG. Ze wisten niet wat een puntenslijper was, niet wat een gum was, niet waarvoor een schaar diende, niet wat shampoo was, spelletjes moesten uitgelegd.

Nou is dat brousse of niet???