Geboorte Maria Versteeg

donderdag 11 oktober 2007

Maria  Geboortekaartje Maria
Maria Simona Versteeg is een wolk van een baby, geboren op 8 april 2007. Haar ouders, Martien en Hanneke, verwennen haar al zo veel, dat ze in plaats van cadeaus hebben gevraagd om een bijdrage voor Stichting Aktie Benin. Dit heeft geresulteerd in een totale donatie van 137,50 euro. 
Fantastisch dat Martien en Hanneke in hun eigen geluk ook denken aan mensen wiens wieg in Afrika heeft gestaan en die het een stuk slechter hebben dan wij.

Of zoals Hanneke het heel mooi verwoordt:

Hopelijk inspireert het anderen om ook op deze manier aan het welzijn van zwangere dames, kraamvrouwen en kleine kinderen bij te dragen. Je zit immers in hetzelfde schuitje, maar leeft nu eenmaal hier in plaats van daar...

Vreselijk om te lezen hoe er in Benin bijvoorbeeld nog vrouwen die aan het bevallen zijn moeten sterven omdat ze geen geld hebben voor een keizersnee!! Zonder alle medische hulp hadden mijn dochtertje en ik het misschien ook niet gered. Ik moet er niet aan denken dat die hulp niet bereikbaar was geweest! Wat een (oneerlijk) geluk hebben we toch dat we het hier zo goed hebben. Iets wat voor velen zo vanzelfsprekend lijkt, maar het allesbehalve ís. Ik hoop en bid dat we ons dit elke dag mogen realiseren, het nooit als vanzelfsprekenheid gaan zien en altijd oog en hart blijven houden voor hen die zich in een totaal andere situatie bevinden.

Groetjes, HannekeMaria, een heel lang en gelukkig leven toegewenst. Je boft in elk geval al met je ouders!

Martien en Hanneke, geniet van jullie prachtige dochter en heel veel dank voor dit geweldige initiatief.