De Boukombse gymclub

dinsdag 5 juni 2007

De Boukombése_Gymclub
Marjan is een gymclub begonnen! Samen met Hortence (hoofdanaliste, in dienst van SAB, Jetse zijn rechterhand), Guinevieve (verantwoordelijke voor de farmacie en rechterhand van Marjan), Alice (kokkin op het internaat) en Madeleine (kokkin op het internaat) doet zij twee keer per week gymoefeningen in de paillote, de ´cursusruimte´ op het terrein van Marjan en Jetse.

Hortence en Guinevieve zijn naar school geweest, en hebben daar gymles gehad. De oefeningen gaan hun vrij goed af. Alice daarentegen, heeft ernstig moeite met bijvoorbeeld ´fietsen in de lucht´. Zij weet het verschil tussen links en rechts niet goed, en buigen en strekken....... ook dat blijft moeilijk. En zij heeft nog nooit op een fiets gezeten, dus ze kent überhaupt de fietsbeweging niet.

Voor Marjan en de overige dames werkt het wel verslavend: ze kijken uit naar hun sport-uurtje iedere woensdag en zondag. Ze denken er zelfs al over het drie keer per week te gaan doen.

Naast de sportieve inspanning kletsen en lachen de dames heel wat af; wat dat betreft is het overal ter wereld hetzelfde......