Verloskamer biedt vanaf nu plaats aan twee bevallingen tegelijk!

dinsdag 2 augustus 2011

Afgelopen week werd de kraamkamer op de verloskunde afdeling van het CSSK voor de eerste keer gebruikt! Met dank aan alle donateurs zijn wij, vanaf heden, in staat twee bevallingen te begeleiden op hetzelfde moment. En dat in een schone omgeving met tegels! De eerste baby is alweer geboren! Dat was natuurlijk de mooiste "officiële" opening die je je maar kunt bedenken!
 

  

De kraamafdeling van het gezondheidscentrum ´solidariteit´ het CSSK heeft de naam ´Maison de Robben´ gekregen. Het CSSK is een prive-centrum dat wordt gerund in samenwerking met onze locale partner KUWEERI en is gelegen in de regio van Boukombé, qua oppervlakte vergelijkbaar met de provincie Utrecht. Hoofddoel: gezondheid van moeders verbeteren, onder meer door het verhogen van het bewustzijn van mensen om gezondheidscentra te raadplegen voor hulpverlening, bezoeken aan de dorpen afleggen om de gewenste prenatalezorg te verlenen (ANC) en gezinsplanning bespreekbaar te maken.

Met dank aan donoren in Nederland zijn we in staat om te helpen met gezondheidsproblemen en bij te dragen in de kosten van voorbehoedsmiddelen, keizersnede van arme vrouwen, strijd tegen tienerzwangerschappen en soa / hiv / aids.

  

 

(Projet principal dans la région de Boukombé: Centre de Santé “la Solidarité” de Koutchagou (CSSK), partenariat entre KUWEERI et l’ONG FSAB)