Marjan Kroone betrekt nieuwe werkplek!

vrijdag 24 juni 2011
Boukombé, Centre de Santé, Santé, Bénin, Centre de Santé ˇla Solidaritéˇ de Koutchagou, éducation, gezondheidszorg, health, health care, health centre

 

Afgelopen maandag begon de werkdag van Marjan Kroone in een fris blauw geschilderd kantoor, achter een fraai buro, dicht bij haar team en patienten. Deze nieuwe werkomgeving geeft energie en inspiratie voor de vele projecten en werkzaamheden welke op haar kennis en inzet rekenen.

Vorige week zat zij al even "proef" voor de foto, hoewel er nog drastisch schoongemaakt en ingericht diende te worden. Als eerste hing Jetse, haar man, een dierbare collage op uit de beginperiode in Benin.

Ook de andere verbouwingsactiviteiten vorderen gestaag. De kantine en keuken nemen dusdanige defintieve vormen aan dat er al vrolijk gedecoreerd serviesgoed werd aangeschaft, alsmede een voorraad koffie!

De kraamafdeling lijdt onder alle stof die de werkzaamheden veroorzaken en is daarom tijdelijk min of meer gesloten. De kans op infectiegevaar is te groot. Vrouwen die spontaan voor de poort staan worden uiteraard wel geholpen in een geimproviseerde verloskamer.

Naar verwachting zal de officiele opening van het zorgcentrum in het eerste kwartaal 2012 plaatsvinden.

   inrichten kantoor Marjan  keuken en kantine bijna klaar

 

(Projet principal dans Boukombé: Centre de Santé “la Solidarité” de Koutchagou (CSSK), partenariat entre KUWEERI et l’ONG FSAB)