Fokje Walma bracht bezoek aan Benin

dinsdag 24 mei 2011
Boukombé, Centre de Santé, Santé, Bénin, Centre de Santé ˇla Solidaritéˇ de Koutchagou, éducation, gezondheidszorg, health, health care, health centre, education, scholing, women empowerment, children

Op 10 mei kwam Fokje Walma een hele ervaring rijker terug uit Benin. 

De trip is succesvol te noemen, aldus Fokje, omdat het geld wat zij van het Hans Blankert fonds had meegekregen, door de Hogeschool ESCG goed is geinvesteerd. De direkteur dhr. Theophile Atekpo is in Benin een geziene man, die het goed voor heeft met de educatie van de jonge mensen in Benin. Voor een ieder die hierin geinterresseerd is heeft zij een beeld verslag gemaakt te zien op onderstaande link, de blogspot van Fokje. 
 
Pum start een 4 jarige analisten opleiding in samenwerking met Marjan Kroone van Stichting Benin, dit is de dan de enige analisten opleiding in Noord- Benin, men heeft een enorme behoefte aan deze gekwalificeerde vakmensen.
 
 
Er zij 3 USP´s (Unique Selling Points) vastgesteld waarmee de Hogeschool ESCG het toekomstige beleid zal gaan uitvoeren. Dit door middel van een marketingplan wat zij gaat maken in samenwerking met de oud minister van onderwijs in Benin dhr. Karim Dramane.
 
PUM: Al meer dan 30 jaar adviseert PUM Netherlands senior experts bedrijven in ontwikkelingslandenen opkomende markten op alle denkbare terreinden. Van logistiek tot lastechniek, van horeca tot houtbewerking. PUM beschikt over een netwerk van 3.200 vrijwilligers die jaarlijks wereldwijd meer dan 2000 projecten uitvoeren.

www.fwalma.blogspot.com  (kopieer deze link in uw browser)

 

(Projet principal dans Boukombé: Centre de Santé “la Solidarité” de Koutchagou (CSSK), partenariat entre KUWEERI et l’ONG FSAB)