Organisator voor de container gezocht.

zondag 18 september 2011

Beste lezer,

Half november gaat er weer een container naar Benin. Normaal is dit 1x per twee jaar.
Onze coordinator is helaas verhindert dus we hebben met SPOED een vrijwilliger nodig.

Het lijkt ingewikkelder dan het is. Wat moet je doen?

  • In een excel bestand bijhouden welke goederen bij wie op te halen zijn en daarmee voorkomen dat we sommige dingen dubbel krijgen en andere goederen helemaal niet.
  • Alle dozen worden genummerd en jij vult in excel in wat er in welke doos zit, zodat we in Benin gemakkelijk de spullen terug kunnen vinden. Denk aan een of twee keer per week een paar uur.
  • Je helpt mee te organizeren dat de spullen op een bepaald moment daadwerkeliijk in Leek in de opslag terecht komen, door de donateurs te berichten wanneer ze daar terecht kunnen en zelf ben je dan ook aanwezig om alles te controleren en dusdanig  logisch neer te laten zetten, zodat het op de dag dat de container ingepakt wordt zo min mogelijk werk geeft en prioriteiten apart staan.
  • De dagen van inpakken (meestal 3 dagen) ben je aanwezig om de lijst bij te houden en zorg je dat prio´s 1, 2 en 3 apart komen te staan zodat een en ander op volgorde van belangrijkheid in de container komen.

Dus wat heb je nodig om deze klus te klaren?

  1. De wil om wat tijd vrij te maken voor een goed doel.
  2. Genoeg kennis van excel om daar een bestand in bij te houden.
  3. Genoeg organisatorische talenten om met de nummers 1 - 2 en 3 een onderscheid te kunnen maken voor de mate van belangrijkheid voor het transport naar Benin. Immers vol is vol en Jetse en Marjan geven de prio´s aan met deze nummering, dus alle 1-tjes moeten sowieso mee.

 

Je ziet het is ozo simpel, het enige moeilijke aan dit soort vrijwilligerswerk  is wat van je vrije tijd geven... Laat ons niet alleen en geef je op als organisator of anders om op een van de drie dagen (rond half november) te helpen inpakken.

 

Uiteraard kan het ook opgesplits! Iemand die de lijst bijhoudt en regelt dat de goederen naar Leek komen en iemand die in Leek de goederen aanneemt en het inpakken coordineert via diezelfde lijst.

 

Lukt het niet, dan zijn Jetse en ik genoodzaakt vanuit Benin terug te komen om het zelf te regelen. Dat gaat uiteraard enorm ten koste van de projecten en daarnaast ten koste van onze relatie, want we zijn al vaak genoeg gescheiden door onze vrijwilligerswerkzaamheden voor SAB. Dit moet in deze niet nodig zijn....

 

DUS help ons deze container te verzenden en mail naar info@aktiebenin.nl of naar fondationactionbenin@yahoo.fr

 

Alvast super bedankt dat je ons wilt helpen!!!

 

Marjan