In gesprek met de schoolgaande meiden

zaterdag 16 februari 2019

Zaterdag 16 februari heeft Marjan gesprekken gevoerd met vijf van onze meiden. Dit jaar is ze wat langer in Boukombe en dat geeft ruimte om met kleinere groepjes gesprekken te voeren.

 

"Nadege is inmiddels een opleiding tot kok gestart in Natitingou. Buiten dat zij wat meer geld nodig heeft, omdat zij een paar keer ziek is geweest en daarom wat langer over de opleiding gaat doen, lijkt de opleiding haar op het lijf geschreven. Ze voelt zich duidelijk meer op haar plaats dan op de middelbare school waar alles draaide om theorie.

 

Bake heeft vorig jaar met prachtige resultaten haar BEPC behaald (MAVO niveau). Ook nu gaat het goed. Ze moet nog drie jaar middelbare school en dan wil ze naar de PABO. Daar heeft ze HAVO niveau voor nodig. Haar grote wens is om lerares te worden op de lagere school. Ze kwam na afloop aan me vragen of dat geen problemen op zou leveren bij de donateurs, omdat we in de gezondheid werkzaam zijn. Wat kon ik anders doen dan haar geruststellen?

 

Sylvie wil haar BAC halen en daarna doorstuderen en docent Duits worden op de middelbare school. Ze zong zelfs in het Duits "lang zal ze leven" voor me. Haar resultaten zijn voldoende.

 

Sabine heeft het zwaar op school. Ik denk dat zij ook een praktijkrichting op zal gaan. Je moet niet vergeten dat Bake en Sabine bij me in het internaat kwamen toen Sabine ca 7jr oud was en Bake 4 jr. Hun ouders waren beiden ziek geworden en gestorven. De buren brachten hen uiteindelijk naar ons toe, omdat het onverantwoord was, twee kleine meiden alleen. Bake zorgde toen al twee jaar voor haar zusje. De achterstand was groot en dat is moeilijk in te halen. Het is maar net waar je wieg heeft gestaan...

 

 

Tenna Esther heeft het ook zeer, zeer zwaar gehad in haar jonge leven. Ik ga niet in details treden, maar geloof me, dat is de reden waarom het voor haar zo moeilijk is om leerstof tot haar te nemen. Vorig jaar hebben we gesproken over een praktijkopleiding. Daar wilde ze toen niets van horen. Dingen hebben ook tijd nodig om te beklijven. Ze is echter weer blijven zitten en heeft er nu vrede mee dat ze coupeuse gaat worden. Ik heb haar beloofd dat zij in de toekomst mijn nieuwe kleding mag maken als ik naar Benin kom en dat ik dan reclame ga maken! Bij deze de aftrap! Als we voor drie jaar financiele ondersteuning hebben gevonden en een plek waar ze kan leren dan gaat ze van start. Zolang blijft ze op de MAVO om in het proces te blijven. Maar er is een grote last van haar schouders gevallen.

 

Tot zover! A la prochain!"

 

Als u de meiden wil steunen dan kunt u geld overmaken via NL52INGB0000249053 ovv scholing