Donatie SAB afscheidscadeau symposium

woensdag 1 mei 2013

Op vrijdag 15 maart j.l. was het symposium ter gelegenheid van het afscheid van Prof. Dr. W.C.M. Weijmar Schultz, de beschermheer van onze stichting. Als afscheidcadeau vroeg hij een donatie voor SAB en is in totaal 949 euro bijeengebracht. Dit is een geweldige geste en zal gebruikt worden voor de kraamafdeling van het gezondheidscentrum welke door SAB en hun locale partner KUWEERI gezamenlijk is opgezet.

 

Het afscheidssymposium was ook bijzonder omdat Marjan (naast andere bekende sprekers uit het vakgebied) was uitgenodigd om een verhaal te vertellen over de vrouw in de derde wereld. Zij vertelde over de jonge vrouwen in Benin en hoe seksualiteit de studiemogelijkheden van jonge vrouwen in Benin kan beïnvloeden.

     

 

 

 

De heer Weijmar Schultz heeft niet alleen een positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van SAB maar ook aan het bewustwordingsproces en de weg naar zelfstandigheid van de jonge meiden in Boukombé. Als dank ontving hij dan ook van Marjan twee houten beeldjes van zwangere vrouwen. Een vrouw zonder gezicht, de onwetendheid en het kindmoederschap uitbeeldend en een vrouw met gezicht, waarbij het gezicht symbool staat voor schoolopleiding en bewust kiezen voor je zwangerschap.