Doneer

Medewerking scholen gevraagd


Wij zijn op zoek naar een school in Nederland die een lagere school in Benin - via onze organisatie - willen adopteren. Wat houdt dat in?

Corresponderen met de kinderen middels tekeningen en kaarten. Voertaal is Frans, maar het hoeven echt geen uitgebreide brieven te zijn. De kaart op zich vinden ze al zo geweldig!

Verder is het van belang dat de kinderen regelmatig materiaal als schriftjes, pennen, kleurpotloden en dat soort dingen aangeleverd krijgen. Dit kan één keer per jaar ingezameld en verscheept worden via onze jaarlijkse container met hulpgoederen die we naar Benin versturen.

Ook is het fijn als er inzamelingsacties worden gehouden (middels sponsorlopen, auto’s wassen of het vullen van schooltassen zoals JFK-school in ’s-Gravenzande heeft gedaan) om bijvoorbeeld een beurs te kunnen uitreiken aan de heel goede leerlingen zodat één of meer kinderen in ieder geval naar de middelbare school kunnen gaan. Dit betekent wel een verplichting voor 4-6 jaar (afhankelijk van de opleiding).

Maar stel dat je in een sponsorloop meer bij elkaar brengt, dan wordt het restant gereserveerd voor een aantal jaren en bij een tekort zullen we eventueel proberen een tweede school te vinden voor het resterende deel.

Welke leerlingen of scholen melden zich aan? Mail naar: info@aktiebenin.nl