Doneer

Laboratorium CSSKIn 2009 is het laboratorium op het CSSK geopend en is met een beperkt aantal basis bepalingen begonnen om een goede diagnose te kunnen stellen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is er veel vooruitgang geboekt. Niet alleen het aantal analyses is uitgebreid, zodat we meer diagnoses kunnen stellen van een betere kwaliteit, maar ook worden er steeds meer analyses aangevraagd.

Er wordt dus volop gebruik gemaakt van het laboratorium en we zien dat ook terug in de cijfers. Er wordt door zowel verpleegkundigen als artsen en verloskundige op grote schaal gebruik gemaakt van het lab. Maandelijks doen ze ongeveer 250 bepalingen in het laboratorium, veelal gericht om de juiste medicatie te kunnen verschaffen door een goede interpretatie van de arts. Gemiddeld worden er per maand 40 kinderen op het CSSK geboren en 800 patiënten behandeld. Hiermee zijn we echt uitgegroeid tot een referentie laboratorium in de regio.

Personeel

Sinds 2013 is Yotto  André Odandou in dienst. Een laborant met meer dan 17 jaar ervaring! Daarnaast zijn we heel blij dat Bakpani na vijf jaar leerling te zijn geweest nu in vaste dienst is gekomen als laboratorium assistent. 

Om in de toekomst nog meer bepalingen zelf te kunnen doen, waardoor mensen niet doorgestuurd hoeven worden met alle bijbehorende risico’s, is er een aanvraag gekomen voor een spectrofotometer. Hiermee kunnen we de kwaliteit van de analyses verder vergroten en kan het laboratorium ook meer inkomsten genereren, wat weer nodig is om op termijn als gezondheidscentrum op eigen benen te kunnen staan.

We hebben hiervoor een aanvraag ingediend bij een fonds en hopen uiteraard op een positieve reactie.
Uiteraard kunt u ons ook helpen dit verder te realiseren: Stort uw bijdrage op NL 52 INGB 0000249053 tnv Stichting Aktie Benin te Groningen o.v.v. "Laboratorium”