Nieuws van Marjan en Jetse

vrijdag 23 maart 2012

Lieve allemaal,


Na 7,5 jaar bikkelhard werken in Benin komen Jetse en ik terug naar Nederland. We voelen ons steeds minder veilig waar we wonen, het klimaat valt ons steeds zwaarder om in te werken en we willen gewoon dichter bij kids en familie zijn. Dus we worden binnenkort inwoners van Assen...


Heel dubbel, maar een goede stap willen we samen oud kunnen worden. Het CSSK is helemaal klaar en kan zelfstandig functioneren, behoudens financiele ondersteuning en de meiden gaan naar een ander internaat.


Uiteraard blijven we gewoon doorgaan met Stichting Aktie Benin, maar dan weer op de ouderwetse manier, door vanuit Nederland te ondersteunen. We hebben inmiddels goede contacten opgebouwd en een fijne partner aan Kuweeri, dus dat komt helemaal goed. Nu eerst een plekje voor onszelf in orde maken en terug in de Nederlandse maatschappij.


Liefs Marjan en Jetse


---


Reactie van het bestuur


Ook voor ons voelt het dubbel, maar we hebben alle begrip voor het besluit van Marjan en Jetse. Het CSSK is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig gezondheidscentrum, goed ingericht en met gekwalificeerd personeel. We zijn heel trots op wat is bereikt, mede door de enorme inzet van Marjan en Jetse en uw donaties.


Het moment is nu daar om ons voor te bereiden op een nieuwe fase, waarin een intensieve begeleiding ter plekke niet meer noodzakelijk is. We hebben immers een aantal sterke partners in Benin, waarvan we weten en bewezen hebben dat ze de doelstellingen die wij na streven, in de praktijk brengen. Zo hebben wij met onze partner Kuweeri besproken welke ondersteuning zij nodig hebben om de kwaliteit van de gezondheidszorg te waarborgen en het CSSK toegankelijk te houden voor iedereen.

 

Gelukkig blijven Marjan en Jetse zich vanuit een thuisbasis in Nederland met hart en ziel inzetten voor SAB. Onder meer door gezamenlijk met het bestuur fondsen te genereren en de contacten te onderhouden in Benin. Want hoewel we een eind op weg zijn, is onze support en uw (financiele) steun nog steeds nodig!

Uiteraard zullen we naast intensief internet en telefonisch contact, ter plekke in Benin de vinger aan de pols te houden en overleggen met al onze lokale partners.

Rond de zomer zullen we laten weten hoe we verder invulling geven aan deze nieuwe fase op weg naar zelfredzaamheid.