Doneer

New York Marathon


Van New York naar Benin

Wat Marathon New York
Wanneer zondag 7 november 2010
Wie Geert, Jeroen, Thijs, Frank, Tommy
Doel 42,195 km ⇒ 4.219,50 euro
Huidige Stand (10-11-10 18:00)
Huidige Stand (06-11-10 17:00)
Huidige Stand (03-11-10 18:00)
Huidige Stand (02-11-10 07:00)
Huidige Stand (01-11-10 19:30)
Huidige Stand (31-10-10 17:30)
Huidige Stand (29-10-10 19:30)
€ 4.945,53
€ 4.335,29
€ 3.978,10
€ 3.410,13
€ 3.272,73
€ 2.944,74
€ 2.765,24

 

  

 

Deelnemers

Tommy
46010
3:58:06
Tommy Lammerink Hoi, ik ben Tommy en kom uit Oldenzaal. Aan het begin van dit jaar hebben we met een stel vrienden in een dronken bui afgesproken de New York City Marathon te lopen. Voor de zomer ben ik begonnen met trainen -de ene week nog minder vaak dan de andere-, maar het ziet er naar uit dat alles fysiek wel goed gaat komen. Ik hoop de marathon binnen de 4 uur uit te kunnen lopen!
Jeroen
49698
4:29:40
Jeroen van Es Hoi ik ben Jeroen en kom uit ´s-Gravenzande. In de zomer van 2009 hadden Geert, Frank en ik het idee gekregen om de marathon van New York van 2010 te gaan lopen. Niet wetende of het nou alleen maar bij een idee zou blijven ben ik in november begonnen met hardlopen (bij een vereniging). In Januari hebben we besloten om er echt voor te gaan. Na een aantal blessures (o.a. een lopersknie) ben ik eindelijk op de goede weg. Met nog 4 weken te gaan zie ik het nu helemaal zitten. Ik heb er erg veel zin in. Ik hoop de marathon binnen de 5 uur te lopen!
Thijs
47101
3:58:06
Ik heb het afgelopen half jaar 3x per week getraind om een topresultaat te behalen, je zult wel denken: Wat een atleet! Maar om eerlijk te zijn is dit het resultaat van competitie tussen mij en mijn broers. Wel meer mannen zullen dit herkennen. Zo hebben we eerder ook niet geheel vrijwillig de Nijmeegse Vierdaagse gelopen, de marathon is daarmee vergeleken nog een hele uitdaging! Maar ik ga ervoor en wat is er nou motiverender dan hardlopen voor het goede doel?!
Daarom: Go Thijs voor "Actie Benin"!
Frank
49709
6:30:05
Frank Heethuis Hallo, ik ben Frank.
Ook ik heb me in het grote avontuur gegooid om eens in mijn leven een marathon te lopen.
Ik wist van te voren dat het een grote uitdaging zou gaan worden en eigenlijk ben ik er nog niet klaar voor, maar er is geen weg terug meer en het feit dat ik er aan bij kan dragen dat honderden kinderen toegang kunnen krijgen tot de broodnodige gezondheidszorg heeft ervoor gezorgd dat ik nog steeds aan het trainen ben om het te halen!
Mijn doel is simpelweg overleven en ervoor zorgen dat ik de finish haal. Dit betekent voor mij waarschijnlijk zo’n 6,5uur afzien.
Geert
49708
4:15:55
Wat valt er nu nog te schrijven na al die heroïsche verhalen? Frank wil honderden kinderen toegang geven tot gezondheidszorg. Jeroen heeft tal van blessures overwonnen en denkt er over om de marathon in 5 uur te lopen. Tommy haalt daar zelfs nog een uurtje vanaf. En Thijs... Thijs spant de kroon. Hij is van plan om met zijn eigen slogan ten strijde te trekken tegen zijn broers! Dit vraagt om maatregelen! Daar moet ik overheen!

Ik probeer het met intimidatie. Wellicht dat dit op 7 november effect sorteert.

6,5 uur? 5 uur? 4 uur? Je eigen slogan? Doe maar jongens. Als je maar weet dat ik dan rondjes om jullie heen ga rennen. Onderwijl zal ik het volgende in jullie oren tetteren: "Voor een ieder die het interesseert: de snelste broer is: Geert!"

 

Sponsoring NEW YORK CITY MARATHON

Wij gaan zondag 7 november 2010 in de benen tijdens de New York City Marathon voor de kinderen in Benin!

 

 

Een hele klus!

 

Maar…

 

De wetenschap dat in Benin dagelijks kinderen komen te overlijden door een gebrekkige gezondheidszorg en het feit dat wij hier verandering in kunnen brengen houdt ons letterlijk op de been.

 

 

42,195 km ⇒ € 4.219,50 voor Stichting Aktie Benin

U kunt ons sponsoren:

GIRO 249053 t.n.v. Stichting Aktie Benin te Groningen o.v.v. Marathon New York


Kaartjes Bayern MünchenOnder de sponsoren verloten we 2 kaartjes voor een voetbalwedstrijd van Bayern München, de club van de ambassadeur van Stichting Aktie Benin, Arjen Robben. Dit is inclusief een meet & greet met Arjen Robben.

 

Alvast hartelijke dank voor uw bijdrage mede namens de kinderen in Benin!
 
 Tommy Lammerink, Jeroen van Es, Thijs Lammerink, Frank Heethuis, Geert Lammerink

 

Het Outreach project van Stichting Aktie Benin (SAB) In de regio Boukombé in het noordwesten van Benin in Afrika zien veel mensen nooit een arts of een verpleegkundige. De afstanden naar gezondheidscentra zijn groot, vervoer is er niet en vaak heeft men geen geld voor behandeling. Vanuit de gedachte, de patiënt kan niet bij ons komen, dan gaan we toch naar de patiënt, is Stichting Aktie Benin (SAB)in juli 2009 het ‘Outreach project’ gestart. Een team met deskundigen – bestaande uit personeelsleden van SAB, het CSSK en CdS – gaan wekelijks naar de meest afgelegen dorpen. De samenwerking tussen SAB, een lokale ONG en de staat is hier goed zichtbaar.

Samen op weg
Samen op weg
Verder lopen
Verder lopen
Alles klaar zetten
Alles klaar zetten

Naast het bieden van gezondheidszorg, prenatale consultaties en oogcontrole wordt er ook veel aandacht besteed aan voorlichting over b.v. hygiëne, schoon drinkwater en geboorteregeling. Veelal worden kinderen aangetroffen die ondervoed zijn en lijden aan uitdroging, maar ook aan schimmelinfecties en ringworm. Tijdige behandeling hiervan kan veel ellende voorkomen.

Bloeddruk meten
Onderzoek
Uitleg muskietennet

Om het ‘Outreach project’ voort te zetten is natuurlijk geld nodig. Voor de behandeling van de kinderen wordt een kleine bijdrage gevraagd, 500 FCFA = ongeveer € 0,75 Maar voor de allerarmsten is dit teveel.
U kunt er, door ons te sponsoren, voor zorgen dat ook de kinderen van Benin op de been blijven Meer informatie over dit project en/of over SAB kunt u vinden op www.aktiebenin.nl

Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Benin 39,0% van de bevolking onder de armoedegrens.