Doneer

Kraamzorg - Actueel


Geschiedenis Actueel Toekomst

Kraamzorg

Voorzichtig aan zijn wij begonnen – samen met de verloskundige - met prenatale consultaties in de dorpen. Vooral de voorlichting hierbij is belangrijk, opdat het toch meer en meer bekend zal worden dat het voor moeder en kind beter en vooral veiliger is om naar de kraamkliniek te komen. Dit is nog een hele klus, om deze voorlichting te doen en er zal nog heel wat water naar de zee moeten stromen. Want iets begrijpen en een levenshouding veranderen dat zijn twee verschillende dingen. Maar dat hindert niet, we blijven hier wonen en dus hieraan verder werken. Het aantal vrouwen die op dit moment bevallen op de kraamafdeling van Boukombé is in toegenomen tot 45 per maand. Het gemiddelde van de afgelopen 4 jaar lag op 27 per maand.

 

   

  wachten bij het consultatieburo      voorlichting zwangeren

 

De toename kan verklaard worden door de voorlichting die tijdens het veldwerk wordt gegeven, de PR op de lokale markten en het cadeau dat de vrouwen krijgen van SAB wanneer ze in het CdS bevallen. Deze tas met inhoud + de materialen die we nodig hebben om een bevalling zo schoon mogelijk te laten verlopen krijgt SAB ieder jaar weer van Stichting Baby Hope. Deze stichting doet geweldig goed werk door andere organisaties die zich bezig houden met kraamzorg in Afrika, te ondersteunen met die materialen die locaal niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn. Ook ondersteunen zij door bijvoorbeeld de kansloze vrouwen met veel kinderen te helpen door het voorbehoedsmiddel NOR-plant te betalen.

 

        

     bloeddrukmeters van Baby Hope       het plaatsen van NOR-plant

 

Al met al kunnen wij zeer terecht stellen dat er goed, opbouwend werk is verricht en dat de toekomst van de kraamzorg voor deze regio – met continuatie van onze hulp - alleen maar vooruit kan gaan.