Doneer

Start verloskundige zorgSAB is begonnen met bouwactiviteiten en materiële ondersteuning; voornamelijk via het uitdelen van kraamkoffers in de regio en aan het gezondheidscentrum in Boukombé. De verloskunde afdeling aldaar is in 2006 helemaal opgeknapt door tien vrijwilligers en de douche en toiletgebouwtjes flink aangepakt om de hygiëne te bevorderen.

 

Kraamkliniek CdS Kraamkoffer

 

 

Daarna werd de samenwerking tussen SAB en de nationale ONG Kuweeri steeds intensiever en resulteerde uiteindelijk in een officieel samenwerkingsverband waaruit het CSSK (Centre de Santé “la Solidarité” in Koutchagou) voortkwam, zie ook Gezondheidscentrum CSSK.

 

Hierdoor kreeg SAB de mogelijkheid om ook technische ondersteuning te bieden en mee te kunnen denken op organisatorisch vlak als een echte samenwerkingspartner. Het personeel van het CSSK bleek veel gemotiveerder, mede door de vrije wil te hebben gekozen voor een baan in de regio Boukombé. Daardoor kwamen de mensen uit de omgeving ook graag naar het CSSK.

 

In 2007 vonden in dit centrum 20 bevallingen gemiddeld per maand plaats, onder leiding van “assistent ziekenverzorgsters” en een verpleger voor de gecompliceerde bevallingen. Deze verpleger gaf de ziekenverzorgsters 1x per week een middag bijscholing. Geld voor een verloskundige was er helaas niet.

 

Klik hier om terug te gaan naar Verloskundige/reproductieve zorg