resultaten kinderen lagere school

zondag 28 juni 2009

Het is op dit moment een komen en gaan van ouders en hun kinderen die de resultaten van hun afgelopen schooljaar komen laten zien.

 

De kinderen uit Takouanta hebben geen resultaten omdat de leerkrachten niet zijn komen opdagen. Dit dorp ligt geisoleerd in de bergen en wij hebben enkele kinderen die op onze kosten daar naar school gaan, maar zo schiet dat dus niet hard op. De afgevaardigden hebben geprobeerd een en ander te regelen, maar zonder resultaat. Ouders hebben wel hun bijdrage aan het salaris (in de vorm van voedsel) gegeven, maar dit heeft slechts een paar weken geholpen.

 

Verder is het niveau in de dorpen schrikbarend laag vergeleken met de resultaten op de prive school (katholieke nonnen school) hier in Boukombe. Zo ook zijn de resultaten uit Boukombe Centre al beduidend beter dan die uit de brousse.

 

Maar goed, we kunnen het stelsel niet veranderen, dus we zullen het ermee moeten doen. Goed voorbeeld is Natanael, die al 12 of 13 jaar oud is, hij zwierf op straat en gaat dit jaar over naar de vierde klas (groep 6). Hij heeft een gemiddelde van ruim een vijf ! en is de 14de uit een klas van 43 leerlingen. Dat zegt genoeg over het niveau.

Ines en Amos Tenna Colette Albinomeisje

Natanael

 Natanael 14 plaats op 43 leerlingen