Albert op stage door kids St Josephkerk

maandag 16 maart 2009

Update:

De overhandiging van het bedrag heeft inmiddels plaatsgevonden. Manfred Heddes, coordinator voor de optiek, nam het bedrag (symbolisch) in ontvangst.

 

 

 

 

 

De kinderen die onlangs het vormsel deden in de St Josephkerk in Hooglanderveen hebben zich enorm ingezet om er voor te zorgen dat onze opticien in Benin, Albert, 11 weken stage kan lopen bij 1 van de beste oogartsen van Benin. 

 

Door allerlei inzamelacties (oa het verkopen van zelfgemaakte kaarten, taarten en kerstfiguurtjes) en de collecte tijdens de viering van het Heilig Vormsel, is in totaal 715 Euro opgehaald! Daardoor kan Albert naar Bethesda, een heel goed ziekenhuis (prive-kliniek) in Cotonou, om zijn kennis en ervaring verder te vergroten. Zodat hij de mensen in de regio Boukombe nog beter kan helpen.

Albert zelf was zo geroerd door dit initiatief dat hij 10% van zijn maandsalaris, zijnde 5,61 euro, heeft bijgedragen!!!! Zijn brief, vertaald in het Nederlands:

 

Beste allemaal, lieve vrienden,
 
Ik wil alle kinderen in Nederland begroeten en bedanken voor het vrijwilligerswerk en de liefde die zij hebben voor andere kinderen - in de regio Boukombé.
 
We zijn geroerd door de solidariteit die bestaat bij jullie en we hebben begrepen dat dit de kracht ook is in de ontwikkeling van uw land.
 
Ik heb aan onze kerk gevraagd of ze willen bidden om jullie sociale project - ten behoeve van de kinderen van mijn land - te ondersteunen.
 
 Ik vind jullie geniaal, erg lief en in mijn gebeden vraag ik  aan God om jullie een geweldig leven te geven met toekomst voor jullie familie en dat jullie land trots zal zijn  op jullie.
 
Ik wil zelf ook bijdragen aan jullie werk met 10% van mijn salaris van de maand januari en hiermee aantonen dat ik met mijn hart bij jullie ben.
                  
Jullie zijn goed en om van te houden. Bedankt, bedankt en een kus.
 
                                      Albert KOUAGOU
  

Wij willen alle kinderen (Mike, Sylvana, Britt, Roel, Jesse, Lisa, Paulina, Christiaan, Shelley, Bram en Dirk) en hun ouders ontzettend bedanken voor hun inzet. Helemaal top!