Opening tweede cyclus in Gbhou dankzij hulp van SAB

zondag 27 september 2009
Wij, leerlingen, jongens en meisjes van het CEG van  Gbéhoué, zijn zeer vereerd met uw aanwezigheid voor de opening  van de tweede cyclus van het CEG van Gbéhoué. Uw aanwezigheid bevestigd de waarde die ook u hecht aan dit evenement.
Het is een historisch evenement want ik ga terug in de tijd …..
Onze ouders moesten iedere dag minimaal 8 km heen en 8 km terug lopen, maar soms nog meer, om de lagere school te kunnen volgen, door de blanken gecreëerd bij de katholieke missiepost.
30 jaar geleden heeft onze regering deze taak overgenomen en ook in ons dorp een lagere school gevestigd en 10 jaar geleden zelfs een middelbare school waar het mogelijk is een MAVO diploma te halen.
Vandaag worden de poorten geopend naar het hoger onderwijs en zelfs de universiteit! Door het openen van de tweede cyclus.
Ik wil dus, uit naam van al mijn kameraden, jongens en meisjes van dit CEG, dank uit spreken naar hen die van ver zijn gekomen om deze opening mee te maken, maar in het bijzonder gaat onze dank uit naar het “koppel Kroone” die in hun goedhartigheid grenzen zijn gepasseerd om de opening van ons laboratorium mogelijk te maken. Mama en papa Boukombé, duizend maal dank.
Dat de Heer u zal beschermen en een lang leven zal geven. Via uw gift is aan ons leerlingen de gelegenheid gegeven om andere materialen te aanschouwen, moderne technieken te leren en op een andere manier onze ogen te gaan gebruiken.
Wij leerlingen van dit CEG, willen dat de ruimte waarin de computers en de microscopen die uw Stichting heeft geschonken geplaatst gaan worden vanaf heden “Laboratorium van Nederland” zal gaan heten.
Nogmaals 1000 x dank en leve de internationale samenwerking! Leve broederschap tussen verschillende volken!
Heel hartelijk dank.
 symbolische overdracht