Jozefparochie Zaandam

woensdag 22 april 2009
Tijdens de vastentijd werd er elke zondag in de St. Jozefkerk in Zaandam een aktie georganiseerd voor het nieuwe project van SAB, Koutchagou in Benin. Dat begon 1 maart met een vastenmaaltijd.
vastenmaaltijd en organisatieteam
 
Verder was er een workshop High Tea, kon men genieten van Una Voce Particulare, waren de jongeren actief, kon men meedoen met een fietspuzzeltocht en was er een geweldige slotactiviteit op zondag 5 april.
Elke zondag was er een gebakskraam, zodat men koffie kon drinken met een stuk heerlijk  eigengemaakt gebak tegen betaling natuurlijk.
 
Palmzondag 5 april mochten Marjan en ik erbij zijn. Het begon met een sfeervolle viering, waar al duidelijk zichtbaar werd, waar men de hele veertigdagentijd hard aan had gewerkt. De vele tassen, die gevuld waren door de vrouwen voor de vrouwen in Benin zagen er vrolijk uit evenals de paasstukjes, die werden verkocht voor het goede doel. En hoe creatief was men geweest om telkens de stand van de opbrengst te laten zien.
zelfgemaakte paastukjes  gevulde tassen de zwangere vrouwen
Dan na de viering naar de bovenzaal. Wat een werk was er verricht. Een kraam met allemaal echt mooie en praktische zelfgemaakte spullen. Een uitstalling van zeer veel prijzen voor het Rad van Avontuur en natuurlijk de gebakskraam. Daar tussendoor liep een mijnheer, wat vreemd uitgedost, die de loten voor de heel mooie prijzen aan de man bracht op een wel zeer speciale manier. De stemming zat er goed in en het geld zag je overal rollen.
Wat een sfeer, wat een actieve mensen, kortom wat een supergemeenschap. Om blij van te worden en een tikkeltje positief jaloers.
 verkoop eigengemaakte materialen laatste stukje loten verkopen sfeerimpressie hard werd er gewerkt
 
Tussendoor werd wel al duidelijk, dat de opbrengst een topper zou worden. Uiteindelijk is de eindstand geworden: 17.800,-
Chapeau, petje af! En organisatie: super, superbedankt!
 
Lida Heethuis