Het was een superhoofdprijs!

maandag 8 juni 2009
 
We zijn op vrijdag net na het middaguur vanaf Schiphol vertrokken. Kwamen aan in een zonovergoten Madrid met een temperatuur boven de 30 graden. Snel ingecheckt in het hotel en omgekleed in een luchtige vakantieoutfit en op verkenning naar het Retiropark waar het terras ons lokte met roze, tinto berano en natuurlijk de tapas. Enthousiast als we waren hebben we ons vervolgens kriskras door het centrum verplaatst tot in de late uurtjes. Dit leverde mooie plaatjes op van plaza Mayor en het paleis by night, maar onze voeten waren minder enthousiast. Nog geen half uur binnen in ons luxe vier sterren onderkomen en een wolkbreuk maakte een einde aan de eerste dag en het zomerse feest.
 
De volgende ochtend heerlijk uitgeslapen in de prima hotelkamer met een super massagedouche. Gelukkig konden we om 10 uur nog aanschuiven voor een uitgebreid weekend ontbijt met broodjes, vers fruit en het weerbericht op CNN. Handig om te weten: vandaag minder warm maar mooie opklaringen werden ons voor de middag beloofd. Het is al bijna middag, zo redeneren we, dus we kunnen best zonnig gekleed op pad voor onze verdere verkenning van de stad: de tegeltjes stadswandeling uit het handige informatieboekje over Madrid. Dat viel tegen! Zon niet gezien, paraplu meer dan eens gebruikt. Wel veel mooie tegelplaatjes gescoord.
 
De grote dag: vanavond de voetbalwedstrijd Real Madrid – Mallorca gevolgd door de meet-and-greet met Arjen Robben. We hebben er zin in maar moeten nog wat uurtjes wachten. We trekken ’s ochtends voor de 3e keer naar het paleis. Deze keer wilden we echt de binnenkant zien, maar we hadden geen zin in de lange rij die ons de dag ervoor verjaagd had. Dus we duimden dat die ochtend met het zonnetje weer aan de hemel, de rest van de toeristen andere plannen zou hebben. We hadden geluk en wanen ons de koning te rijk tussen alle praal en pracht van de 17de eeuwse koningen!
 
Na nog wat shopping en vertier in het Retiropark is het moment daar. We maken ons op voor de wedstrijd. Sjaaltje wordt gekocht bij het stadion en we zoeken naar de juiste ingangspoort, een van de meer dan 50. Wat blijkt: we zitten heerlijk warm op de vip-tribune! Van hoog boven een goed zicht ter hoogte van de middenlijn. Aan de wedstrijd zullen we niet veel woorden aan vuil maken, Real Madrid won niet. Maar het was ontzettend leuk om de wedstrijd mee te maken zo volledig verzorgd met hapjes en drankjes rondgebracht door een soort van stewardessen. We hebben onze ogen uitgekeken. Na de wedstrijd was het een klus om het spelershome te vinden en er binnen te komen. De bewaking trotserend met onze kaartjes is het toch gelukt. Het was niet moeilijk de vijf Nederlandse vrienden van Arjen te vinden tussen alle Spanjaarden. Zij konden ons al wat leuke anecdotes over Arjen vertellen en waren minder ongezouten in hun bespiegeling van de wedstrijd. Vervolgens kwam Arjen ten tonele. Fans kwamen van alle kanten voor foto en handtekening. En wij bleven niet achter: foto en handtekening gescoord! We kunnen niet lang blijven want om 6.15 uur gaat de wekker om op tijd te zijn voor Iberia vlucht 2354 naar Amsterdam. Het heerlijke weekendje Madrid is voorbij.
 
SAB en de familie Robben bedankt voor het fantastische weekend!
 

Rudy en Femke 

Hoofdprijswinnaars Loterij Koutchagou