Klik mee voor onze idealen

maandag 19 mei 2008

http://idealen.trouw.nl/idealen/laatste/offroad-motoren-gezondheidszorg-noord-benin

http://idealen.trouw.nl/idealen/laatste/brug-tussen-arm-en-rijk

 

Om optimale gezondheidszorg te bieden, ook aan diegenen die niet in staat zijn zelf naar een gezondheidscentrum te komen, bezoekt Marjan, vergezeld van een verpleegkundige en tolk, wekelijks afgelegen dorpen. De mensen hier kunnen om praktische redenen, zoals afstand en gebrek aan vervoer/geld, niet naar een gezondheidscentrum komen. Zij krijgen basale gezondheidszorg aangeboden, kinderen worden ingeënt en er zijn prenatale controles voor de zwangere vrouwen. Verder wordt er gelijktijdig voorlichting gegeven over hygiëne, SOA’s, HIV/AIDS etc.

Deze bezoekjes gebeuren over het algemeen per brommer. Wat wij heel hard nodig hebben zijn vier offroad bromfietsen van 125cc. Deze motorfietsen zijn in Cotonou (Benin) te koop, maar de financiën om ze aan te schaffen ontbreken. De kosten zijn ca. 1500 EURO per stuk, exclusief transport naar het noorden.

Dablad Trouw heeft momenteel een aktie waarbij idealen van goede doelen-organisaties gerealiseerd kunnen worden. Op hun website kan men idealen plaatsen, die door iedereen bekeken kunnen worden. Hoe vaker er op het ideaal geklikt wordt, hoe hoger het in de favorietenlijst komt. Uit de Favorieten top 10 kiest de redactie van Trouw in de eerste week van juni een Nederlands en een buitenlands ideaal om te realiseren.

Misschien lukt het om via deze Aktie van Trouw een of meerdere brommers te bemachtigen. Daarom vragen we u mee te helpen. Klik regelmatig even op http://idealen.trouw.nl/idealen/laatste/offroad-motoren-gezondheidszorg-noord-benin, zodat wij in de top 10 komen. 

We hebben daarnaast nog een ideaal geplaats, en wel het verzoek om een brug ter bestrijding van bilharzia. Dit is een ziekte die je gestel ondermijnt doordat parasieten (wormen) ernstige schade aan je organen veroorzaken, tot uiteindelijk de dood er op volgt. Nu hebben we bij het dorp Koudahongou de bron van deze besmetting ontdekt en de oplossing is eigenlijk heel simpel. Er moet een brug over de rivier komen die om het dorp heen stroomt, dan hoeft men niet meer door het besmette water te waden.  Echter tot op heden hebben we 8.500 EURO bij elkaar en totaal is er 17.000 EURO nodig.

De bevolking van dit dorp en de omliggende dorpen worden geholpen met deze brug. Het zal een gezondheidsprobleem oplossen in dit arrondissement en tevens het dorp ontsluiten van de buitenwereld, dus economische vooruitgang zal een secundair effect zijn. Help daarom ook dit ideaal in de top 10 te krijgen, door te klikken op http://idealen.trouw.nl/idealen/laatste/brug-tussen-arm-en-rijk.

Klik mee om deze twee idealen te realiseren!