Vorderingen Brug in Koudahongou

woensdag 9 juli 2008
Er wordt hard gewerkt, de bevolking heeft haar bijdrage geleverd door 10 vrachtwagen stenen en keien van diverse maten te zoeken in de bergen en de aannemer is goed van start gegaan. Hij werkt erg nauwkeurig en precies - zeker voor hier - we zijn dan ook erg tevreden over wat hij iedere keer weer afleverd. Dit is de derde aannemer waar we mee te maken hebben, maar geloof ons, het is een heel verschil.
Verder wil ik toch wel vertellen dat de bouwvakkers die bij de brug aan het werk zijn, echt lijden daar. Geen drinkwater, ze drinken het besmette water !! Geen elektriciteit,  ze werken tot het donker wordt en beginnen weer als het licht wordt en het is natuurlijk zo ongelooflijk afgelegen, zelfs van de nabijgelegen gehuchten. Je kunt er niets krijgen, helemaal niets, een bui regen op je hoofd af en toe. De bevolking kookt eten voor ze, dat is ook een bijdrage die ze leveren, maar daar is dus niet veel keus en de mannen komen uit de provinciestad Natitingou, dus het is afzien voor ze...
 
Bijdrage bevolking
Ze  willen drie dagen feesten in Nati als ze klaar zijn. Ik heb beloofd dat we ze daarna allemaal controleren  en behandelen, maar bij de medicijnen mag je geen alcohol, dus het leek ons beter dat ze eerst gaan feesten….
 
Alles gebeurd met het handje
 
en eerst 2.20 m de grond in
 
Controleman Jetse