De EO crew op visite

woensdag 15 oktober 2008

De afgelopen dagen had ik de EO ploeg in Boukombé.

 

Ongelooflijk, tot op het moment dat mijn onverwachte visite opeens tevoorschijn kwam wist ik nog steeds niet dat het het programma dat gedraaid werd "onverwacht bezoek" heette.

 

Nu ken ik dat programma natuurlijk ook niet, alleen van horen zeggen, dus ook toen de presentatrice Marion van der Bliek er bij was ging voor mij geen lichtje branden.

 

Maar het was in één woord GEWELDIG. Wat leuk, gezellig, ontroerend en verrassend. Jullie hebben niet alleen de kinderen van het weeshuis een goede herrinnering gegeven!

 

Ik wordt weer ontroerd als ik denk aan het "moment supreme".

 

Volgend jaar wordt het uitgezonden. De datum zullen we op de site vermelden zodra deze bekend is. Maar ik kan alleen maar zeggen: Dank jullie alle 5 voor de geweldige dagen en voor alle goede zorgen.

 

De grote attractie waren natuurlijk Godert en Tjodi. De cameraman van 2 meter lang en geluidsvrouw. Mannen bespraken Tjodi alsof het een wereldwonder was. "Zie je dat wel, dat die vrouw al die knoppen bediend !!!""

 

Natuurlijk moet ik nog even een kleine anekdote vertellen. We gingen op een Tata Somba eten en tja, voor mij niet gek. Het was fonio path, niet echt mijn favoriete maaltijd, maar ik weet beroerdere dingen om te eten.

 

Echter alleen Elles, de regiseuse wilde een hapje proeven, de rest keek toe hoe ik zat te smikkelen, want de kaas was - als je de geur wegdacht - echt verrukkelijk. Gelukkig zaten we - in verband met een regenbui - apart in de keuken. Ondergetekende heeft 4 blokjes kaas gegeten en we hadden reuze lol maar op een gegeven moment vertel ik de ploeg dat ze toch echt wel even wat moeten nemen, immers er wordt van ons verwacht dat we straks onze handen komen wassen.

 

OOOOOOOOO zegt Marion, dat is toch geen probleem en zonder na te denken stopt ze zowel haar linker als haar rechterhand in de pot met path. Vieze vingers genoeg nu.

 

Lieverd, zeg ik tegen haar, links is voor je vieze klusjes, je mag alleen rechts eten. Nou ja, gieren, lachen brullen en Godert heeft haar linkerhand weer netjes schoongemaakt. Leve de papieren zakdoekjes.

 

Echt heel erg bedankt, ook jij Jeroen, voor de goede zorgen voor mijn visite! Ik ga genieten van mijn bezoek!!!