De brug tegen de bilharzia in Koudahongou dankzij MUTTATHARA

zaterdag 31 mei 2008
De brug in Koutchagou, waar we met een endemisch probleem zitten wat betreft de bilharzia.
 
in 2007 hadden we van Muttathara de helft van het geld toegezegd gekregen, immers de brug  zal velerlei doelen dienen. Uiteindelijk zijn er 5 dorpen die direct profijt van deze brug zullen krijgen. De brug wordt geplaatst in de bergen tussen Koudahongou en Koussetiégou, maar de dorpen Kougnangou, Koussédéngou en Koumontchirgou gebruiken deze “hoofdweg” in de bergen ook veelvuldig..
 
En deze week is er iets geweldigs gebeurd! Muttathara -een stichting uit Castricum - heeft besloten dat zij de gehele brug gaan financieren. Dit geeft een enorme impuls aan deze  vijf dorpen.
Door de bouw van de brug wordt er naast een structurele verbetering van de bereikbaarheid ook voor gezorgd dat:
-                       kinderen en volwassenen in Kondahongou en omliggende dorpen niet opnieuw besmet worden met Bilharzia;
-                       het dorp ook in het regenseizoen bereikbaar blijft;
-                       de kinderen makkelijker toegang krijgen tot scholen en gezondheidszorg;
-                       de dorpelingen makkelijker naar de omliggende dorpen kunnen om hun spulletjes/oogst te verkopen, hierdoor wordt de locale economie gestimuleerd.
 
Jullie zien de doorwaadplaats, hoe hoog het water komt als het regent - totaan het gras dat in de boom hangt, welk gebied vol staat met snelstromend water als de regens zijn begonnen en de “hoofdweg” met het belangrijkste kruispunt. Mensen, kinderen verdrinken omdat ze alsnog willen oversteken, omdat ze denken "dat het nog wel kan...."

 

doorwaadplaats en drinkwater

 

Dit gebied staat totaal onder water in de regenperiodehoofdweg Koudahongou met belangrijkste kruispunt