Julienne weer aan de studie

dinsdag 18 november 2008
Ik heb studentenspreekuur en tot mijn grote verrassing stapt Julienne de paillote binnen, met Albertine haar dochtertje op haar rug. – Voor de mensen die het niet weten: Julienne zat bij ons op het meisjesinternaat en is tijdens de zomervakantie 2007 – op 15 jarige leeftijd -zwanger geraakt van haar echtgenoot. Dit huwelijk was al beslist toen Julienne heel klein was, maar goed, we hadden niet gedacht dat dit zulke consequenties zou hebben.
 
In ieder geval, ze was zwanger en kon dus niet meer in het internaat wonen. Dit voorjaar hebben we met schoonouders en echtgenoot gesproken en gepleit voor continuatie van haar opleiding, waar ze mee akkoord gingen. Dus hier stond ze dan. Alles goed doorgesproken, haar echtgenoot is akkoord dat ze de middelbare school afmaakt, ze woont nu in Boukombé en heeft een zusje mee als chaperonne. Dit meisje past ook op Albertine als Julienne op school zit. Dus dit gaan we uiteraard in orde maken.
 
De meiden, die hun kamer de wekelijkse poetsbeurt geven, waren ook blij dat Julienne weer kan beginnen. En ook al zijn ze al 15 jaar oud, het blijven kinderen. Met een knuffel op hun rug gebonden lopen ze te boenen. Groetjes uit Boukombe.