Een nieuw jaar staat voor de deur!

vrijdag 30 december 2011

Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. In het jaarverslag heeft u kunnen lezen wat er de afgelopen tijd in Benin is bereikt. Samen met onze partner Kuweeri hebben we goede stappen gezet en de gezondheidszorg in het noorden van Benin weer een impuls gegeven. Het gezondheidscentrum is op vele fronten uitgebreid; onder meer met nieuwe keukens, een kantine en een bevallingsruimte, maar ook met personeel. We hebben de nodige tegenslagen gehad doordat de aannemer een zwaar ongeluk kreeg met onze materialen. Maar met hulp van donateurs en stichting Muttahara konden we door. En nu zijn we qua bouw met de spreekwoordelijk bekende laatste zware loodjes bezig

 CSSK flink uitgebreid

2012 wordt vast een veelbewogen jaar. Blijven donateurs ons trouw ondanks de financiële crisis? En lukt het ons om nieuwe donateurs te werven en succesvolle acties te houden? Het speelt door ons hoofd maar aan de andere kant hebben we een rotsvast vertrouwen in onze gevers, ambassadeurs en vrijwilligers. Zij weten immers net als wij dat het nog te vroeg is om het project in Benin los te laten. Want naast het bieden van faciliteiten komt het aan op goed management, geschoold personeel en eigen inkomsten. De weg naar zelfredzaamheid: we slaan deze weg de komende jaren in!

 

Waar we ook een rotsvast vertrouwen in hebben zijn Marjan en Jetse en de mensen met wie zij het doen in Benin. Op dit moment genieten zij van het gezelschap van hun dochter Hedwig. Ook al is het maar voor even, het is de grondleggers van stichting Aktie Benin van harte gegund en vanuit Nederland wensen we hen dan ook een hele fijne tijd samen!

 kerst in Benin  Marjan en Jetse kerst 2011

2012... Wellicht staat er geen gemakkelijk jaar voor de deur, maar wel een jaar van uitdagingen, creatieve ideeën en aandacht voor het fantastische werk van Marjan en Jetse in Benin. En in Nederland staat een enthousiast bestuur in de startblokken om er een mooi en succesvol jaar van te maken. 

 

Stichting Aktie Benin wenst u een gezond, voorspoedig en betrokken 2012. Gezondheid is nog altijd het hoogste goed... Ook in Benin!