Doneer

Outreach - Bijdrage


Wat kunnen we met uw bijdrage voor Outreach doen?

Door financiële steun van FSAB wordt het mogelijk dat ook de allerarmsten uit de dorpen gebruik kunnen maken van basale gezondheidszorg. Kinderen betalen als bijdrage 500 FCFA = ongeveer €0,75 en volwassenen €1,50 voor het onderzoek en de benodigde basis medicijnen (zoals antimalaria en antibiotica). Zwangere vrouwen krijgen voor dit bedrag naast het onderzoek, een muskietennet, tetanusinjectie, wormkuur, antimalaria tabletten en medicijnen tegen bloedarmoede in combinatie met foliumzuur.

Ondanks het feit dat de prijzen zeer laag zijn, kunnen veel mensen dit toch niet betalen. Vooral vrouwen en kinderen zijn vaak de dupe, omdat een man zelden voor zijn vrouw of kind betaalt. FSAB heeft daarom besloten dat er ook in natura betaald kan worden, bijvoorbeeld middels maïs en witte bonen. Deze levensmiddelen vinden dan weer hun weg terug naar de bevolking via weduwen en wezen die door FSAB ondersteund worden.
Tot voor kort moesten patiënten die analyses nodig hadden hiervoor reizen naar Boukombé naar het laboratorium. Echter met ingang van 2010 gaat er tijdens de bezoeken aan de afgelegen dorpen ook een laboratoriummedewerker mee, zodat er ter plaatse feces, urine en bloedmonsters afgenomen kunnen worden. De patiëntenmonsters worden in een koelbox vervoerd naar het laboratorium. Mensen uit het desbetreffende dorp worden dan in een groep een week later verwacht op het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum waar hun uitslagen zijn en zij eventueel medicijnen mee kunnen nemen. Het grote voordeel is dat zij elkaar kunnen ondersteunen bijvoorbeeld met het onthouden van de uitleg over het gebruik van de medicijnen of financieel als iemand net niet voldoende geld heeft.
Voor eenvoudige labbepalingen vragen we in totaal een bijdrage van €0,75.

In de toekomst willen we een mobiel laboratorium realiseren zodat op locatie eenvoudige testen kunnen worden uitgevoerd.

 

Klik hier om terug te gaan naar Outreach / veldwerk.