Dansen voor Benin door de Christelijke Basisschool ˇDe Hoeksteenˇ in Hoogezand

dinsdag 19 juni 2012

 

8 juni 2012   -   De Christelijke Basisschool De Hoeksteen Hoogezand.
Deze school is graag maatschappelijk bezig; zij hebben al meerdere projecten gesteund in India , Zuid-Afrika en dit jaar stond het in het teken (van Stichting Aktie) Benin.
Ceciel Wessels en Jan Onne Bosman, zijn dit jaar als vrijwilligers naar Boukombé geweest en hebben de kinderen hier vooraf – in januari – over verteld. Door middel van foto’s hebben zij groep 5-6 en groep 7-8 toen laten zien wat de stichting daar al 10 jaar doet; hoe de ontwikkelingen daar zijn, wat zij als vrijwilligers gingen doen.
 In die tussentijd zijn de kinderen daar verder over gaan leren, ze hebben er extra aandacht aan besteed tijdens de lessen, maar hebben ook inzamelingen gehouden voor de Aktie in Benin, vooral het dansen op het schoolplein heeft veel geld opgeleverd… vaders, moeders, buren en vrienden konden geld inzetten voor ‘’ zoveel minuten’’   dansen. Daar is echt super veel mee verdiend, maar ook heel leuk om te doen hoorden we wel van de kinderen. Ook erg leuk om zo iets voor een ander, in een ander, arm, land te doen.
Het was erg leuk om in juni weer naar deze school te gaan, om te vertellen hoe het geweest was. Wat Ceciel en Jan Onne al weer was opgevallen wat er anders was in Benin, hoe het al vooruit gaat, maar waar ook nog héél véél hulp nodig is. En dat deze school, deze jongens en meisjes daaraan meegewerkt hebben is wel duidelijk!!! We kregen een check van € 700,- overhandigd, die heel goed kan worden besteed aan kinderen die naar school willen maar het niet kunnen betalen.

Wij willen ook de directeur Bert Bakema danken voor de mogelijkheid die hij geboden heeft om dit evenement te houden!